Jak ugotować Szynka w miodzie na sposób chiński
Definicja SZYNKA W MIODZIE NA SPOSÓB CHIŃSKI: Produkty: - 60 dag mięsa wieprzowego od szynki
- 2 jajka
- 6 łyżek płynnego miodu
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- 3 łyżki oleju
- sól
- olej do smażenia
- 3 plastry ananasa do przybrania Wykonanie: Mięso pokrój w cienkie plastry, a następnie w paski o długości 5-7 cm. Obtocz je w jajkach wymieszanych z mąką, smaż na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Miód wymieszaj z 3 łyżkami oleju, smaż, stale mieszając, aż zbrązowieje. Dodaj pokrojone mięso i smaż, nie przerywając mieszania, tak aby pokryło się warstwą karmelu. Przełóż do salaterki, ostudź, udekoruj kawałkami ananasa i podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.
Czym jest Szynka w miodzie na sposób znaczenie w Słownik S .