Przepis na Tagliatelle z
SKŁADNIKI DO TAGLIATELLE Z co to jest
Gotowanie Tagliatelle z sosem mascarpone. Składniki do dag sera mascarpone, * 3 łyżki śmietany, *.

Jak ugotować Tagliatelle z sosem mascarpone

Definicja TAGLIATELLE Z SOSEM MASCARPONE: SKŁADNIKI: * 40 dag makaronu tagliatelle, * 25 dag sera mascarpone, * 3 łyżki śmietany, * 25 dag krewetek (mogą być mrożone), * łyżeczka soku z cytryny, * 1 żółtko, * 4 łyżeczki kulek różowego pieprzy, * sól i pieprz. WYKONANIE: 1. Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. 2. W rondlu wymieszać mascarpone ze śmietaną, na gładką masę. Zagotować. 3. Doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. 4. Dodać krewetki i chwilę podgotować. 5. Rondel zdjąć z ognia, sos zaciągnąć żółtkiem. Polać nim makaron. 6. Przed podaniem każdą porcję posypać różowym pieprzem.

Czym jest Tagliatelle z sosem mascarpone znaczenie w Słownik T .