Przepis na Talerz warzyw z
SKŁADNIKI DO TALERZ WARZYW Z co to jest
Gotowanie Talerz warzyw z kuskusem. Składniki do lub patison (ok. 30 dag), 2 cebule, 6 pomidorów, 3.

Jak ugotować Talerz warzyw z kuskusem

Definicja TALERZ WARZYW Z KUSKUSEM: SKŁADNIKI 4 strąki kolorowej papryki, kabaczek lub patison (ok. 30 dag), 2 cebule, 6 pomidorów, 3 ząbki czosnku, 10 dag kaszy kuskus, 5 łyżek oleju, 3 łyżki posiekanych ziół (bazylii, tymianku, natki pietruszki), kostka rosołowa, sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w grubą kostkę. Kabaczek obrać, wyjąć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na cząstki. W rondlu o grubym dnie rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Wrzucić paprykę oraz kabaczek. Smażyć 3 minuty. Włożyć pomidory i roztarty z solą czosnek. Doprawić pieprzem. Dusić 20 minut na małym ogniu. Kuskus zalać wrzątkiem z kostką rosołową i odstawić na 5 minut. Wymieszać z warzywami. Posypać posiekanymi ziołami.

Czym jest Talerz warzyw z kuskusem znaczenie w Słownik T .