Przepis na Tarta jabłkowa z
SKŁADNIKI DO TARTA JABŁKOWA Z co to jest
Gotowanie Tarta jabłkowa z budyniem. Składniki do mrożonego ciasta francuskiego- opakowanie budyniu.

Jak ugotować Tarta jabłkowa z budyniem

Definicja TARTA JABŁKOWA Z BUDYNIEM: Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- 500 g mrożonego ciasta francuskiego
- opakowanie budyniu waniliowego
- 4 jabłka zielone
- 2 jabłka czerwone
- rozmącone jajko

Sposób przyrządzania:

Ciasto rozmrażamy. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st C. Gotujemy budyń. Ciasto wałkujemy lekko podsypując mąką. Tniemy na prostokąty 10cm x 7,5 cm. Na każdy prostokąt nakładamy 2 łyżeczki budyniu. Jabłka (ze skórką) dzielimy na ćwiartki i usuwamy z nich gniazda nasienne. Kroimy w plasterki i układamy na budyniu, zielone i czerwone na przemian.
Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy aż ciasto wyrośnie i będzie złociste (ok. 15 min).
Przed podaniem polewamy resztą budyniu lub bitą śmietaną.

Czym jest Tarta jabłkowa z budyniem znaczenie w Słownik T .