Przepis na Terrina z łososia
SKŁADNIKI DO TERRINA Z co to jest
Gotowanie Terrina z łososia i awokado. Składniki do łososia2 awokadopuszka groszkukostka.

Jak ugotować Terrina z łososia i awokado

Definicja TERRINA Z ŁOSOSIA I AWOKADO: 600-700 g filetu z łososia
6 płatów wędzonego łososia
2 awokado
puszka groszku
kostka bulionowa
opakowanie żelatyny
koper
cytryna
2 łyżki startego chrzanu
50 ml 36% śmietany
kilka kulek żurawiny
sól, pieprz Pokroić łososia w paski szerokości ok. 2 cm. Przygotować bulion, namoczyć w nim łososia i gotować 3-4 min. Wyjąć. Wymieszać bulion  z żelatyną, podzielić na porcje. I porcję wymieszać ze ?mietaną, II ze zmiksowanymi, przyprawionymi solą, pieprzem i sokiem z cytryny awokado, do III dodać płaty wędzonego łososia, tak, aby były w całości zanurzone. IV użyć do zalania dolnej i górnej warstwy terriny. Na dnie naczynia ułożyć kilka gał?zek kopru i kilka kulek żurawiny. Na nich położyć paski świeżego łososia, zalać bulionem z żelatyną. Gdy zastygnie, wylać warstwę z awokado. Poczekać, aż stężeje, ułożyć płaty wędzonego łososia, podlać odrobiną żelatyny z bulionem, w którym się moczyły. Następnie ułożyć warstwę ze ?mietaną, gdy zastygnie, groszek i znów żelatynę z bulionem. Odstawić do zastygnięcia.

Czym jest Terrina z łososia i awokado znaczenie w Słownik T .