Przepis na Tiramisu II
SKŁADNIKI DO TIRAMU II co to jest
Gotowanie Tiramisu II. Składniki do jajka5 łyżek cukru2 łyżki ciemnego kakao2 łyżki kawy.

Jak ugotować Tiramisu II

Definicja TIRAMISU II: 50 dag mascarponce
30 dag podłużnych biszkoptów
4 jajka
5 łyżek cukru
2 łyżki ciemnego kakao
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
50 ml alkoholu (rum, koniak, amaretto, likier migdałowy, żubrówka) Wsypać do miski kawę i wlać 2 szkl. niezbyt gor?cej wody, wymieszać. Dodać alkohol i odstawić do wystygnięcia. Oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać 3/4 cukru i utrzeć na kogel-mogel, poł?czyć z mascarpone. Z białek z szczypt? soli ubić pianę, pod koniec dosypać pozostały cukier. Ubite białka poł?czyć delikatnie z kremem. Biszkopty namaczać w naparze, mają być wilgotne tylko z wierzchu. Na biszkopty wyłożyć połowę kremu, oprószyć przez sitko połową kakao. Ułożyć drug? warstwę nas?czonych ciastek, pokryć reszt? kremu. Przełożyć na minimum 5 h do lodówki. Przed podaniem posypać pozostałym kakao.

Czym jest Tiramisu II znaczenie w Słownik T .