Przepis na Tort ananasowo
SKŁADNIKI DO TORT ANANASOWO co to jest
Gotowanie Tort ananasowo-kokosowy. Składniki do mąki½ łyżeczki proszku do pieczenia masa ananasowa.

Jak ugotować Tort ananasowo-kokosowy

Definicja TORT ANANASOWO-KOKOSOWY: Ciasto biszkoptowe:
4 jajka
12 dag cukru
12 dag mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia masa ananasowa:
25 dag masła
1 puszka ananasów
2 torebki budyniu ?mietankowego blat kokosowy:
5 białek
20 dag wiórków kokosowych
1 szkl. cukru polewa czekoladowa:
5 dag masła
5 dag cukru pudru
10 dag gorzkiej czekolady
1 łyżka mleka
½ łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotować biszkopt: ubić na sztywno pianę z białek, dodawać stopniowo cukier i żółtka. Do masy jajecznej dodać przesianą m?kę i proszek. Delikatnie wymieszać. Piec ok. 30-40 min. w pierniku nagrzanym do 170-180 st. C.
Syrop z ananasów uzupełnić wod? do 0,5 l i ugotować na nim budyń. Masło utrzeć na pianę i dodawać po łyżce zimny budyń. Na koniec wsypać pokrojone w drobną kostkę ananasy i wymieszać. Przygotować blat kokosowy: ubić białka, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać wiórki i dokładnie wymieszać. Przelać do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C. Piec ok. 15 min.
Przygotować polewę

Czym jest Tort ananasowo-kokosowy znaczenie w Słownik T .