Przepis na Tort gruszkowy z
SKŁADNIKI DO TORT GRUSZKOWY Z co to jest
Gotowanie Tort gruszkowy z kremem mokka. Składniki do cukru waniliowego • po 75 g mąki pszennej i.

Jak ugotować Tort gruszkowy z kremem mokka

Definicja TORT GRUSZKOWY Z KREMEM MOKKA: SKŁADNIKI: • 3 jajka • 155 g cukru • 1 opak. cukru waniliowego • po 75 g mąki pszennej i ziemniaczanej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 10 dag galaretki z czarnych porzeczek • 16 g żelatyny • po 15 dag jogurtu czekoladowego i mokka • 20 ml rumu • 3 łyżeczki kakao • 800 ml śmietany kremówki • 1 puszka gruszek (46 dag) • zagęstnik do śmietany • wiórki czekoladowe WYKONANIE: 1. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Jajka ubijamy ze 125 g cukru, cukrem waniliowym i 3 łyżkami gorącej wody. Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiewamy na krem jajeczny, mieszamy. Ciasto wlewamy do tortownicy (śr. 26 cm) wyłożonej pergaminem, wyrównujemy. Biszkopt pieczemy ok. 30 minut, wyjmujemy i studzimy. 2. Biszkopt przekrawamy na 2 cienkie oraz 1 grubszy placek. Cienkie spody smarujemy galaretką porzeczkową, ukłądamy jeden na drugim, kładziemy na paterze, zapinamy obręcz do tortów. 3. Żelatynę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Jogurty mieszamy z resztą cukru, rumem i 2 łyzeczkami kakao w proszku. Dodajemy żelatynę, mieszamy. 600 ml śmietany ubijamy, dodajemy do kremu. 4. 1/3 kremu smarujemy ciasto w obręczy, układamy na nim osączone gruszki (2 połówki odkładamy do dekoracji). Owoce smarujemy 1/3 reszty kremu, kładziemy grubszy placek biszkoptowy i smarujemy resztą kremu. Tort wkładamy do lodówki, aby krem stężał. 5. Resztę śmietany ubijamy z 2 łyżeczkami zagęstnika, połowę przekładamy do szprycy. Z tortu zdejmujemy obręcz. Bok tortu smarujemy śmietaną, a brzeg i wierzch posypujemy wiórkami czekoladowymi. Na wierzch wyciskamy śmietanę ze szprycy. Ozdabiamy gruszkami, posypujemy resztą kakao.

Czym jest Tort gruszkowy z kremem mokka znaczenie w Słownik T .