Przepis na Tort malinowy na
SKŁADNIKI DO TORT MALINOWY NA co to jest
Gotowanie Tort malinowy na cieście ptysiowym. Składniki do mąki3 jajka1 łyżeczka proszku do.

Jak ugotować Tort malinowy na cieście ptysiowym

Definicja TORT MALINOWY NA CIEŚCIE PTYSIOWYM: Produkty: 5 dag masła
szczypta soli
2/3 szklanki mąki
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 puszka moreli
50 dag malin
60 dag śmietany kremówki
2 łyżeczki żelatyny
5 dag cukru
5 dag galaretki z malin
2 torebki cukru waniliowego Wykonanie: Zagotować 100 ml wody z masłem i solą. Wsypać mąkę, wymieszać, ponownie ustawić na ogniu, mieszać, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Przełożyć do miski, wbić jajka, wymieszać, połączyć z proszkiem do pieczenia. Na pergaminie narysować okrąg o śr. 26 cm, rozsmarować na nim ciasto. Piec 35 minut w temp. 200 st. Ciasto przeciąć na 2 placki, ostudzić. Połowę moreli posiekać. Ubić 40 dag śmietany z cukrem i 2 łyżeczkami cukru waniliowego, połączyć z rozpuszczoną żelatyną i morelami. Masą posmarować spód ciasta, przykryć drugim krążkiem. Ubić na sztywno resztę śmietany kremówki z cukrem waniliowym, posmarować wierzch tortu. Posypać malinami i pozostałymi morelami. Skropić galaretką malinową.

Czym jest Tort malinowy na cieście znaczenie w Słownik T .