Przepis na Tort migdałowy
SKŁADNIKI DO TORT MIGDAŁOWY co to jest
Gotowanie Tort migdałowy. Składniki do zmielonych migdałów2 jajka1 białko1 łyżeczka proszku do.

Jak ugotować Tort migdałowy

Definicja TORT MIGDAŁOWY: Ciasto:
25 dag masła
25 dag mąki
25 dag cukru
25 dag zmielonych migdałów
2 jajka
1 białko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli wierzch:
25 dag konfitury z porzeczek
1 żółtko
2 łyżki płatków migdałowych Masło i cukier ubić, aż się rozpu?ci cukier. Dodać jajka, białko, sól, cynamon i utrzeć na puszysta masę. Dodać skórkę z cytryny i zmielone migdały. M?kę z proszkiem przesiać do masy jajecznej i wymieszać. 2/3 ciasta przelać do tortownicy (?rednica   24 cm) rozprowadzić warstwę konfitur. Reszt? ciasta napełnić kornet do wyciskania zakończony gładka końcówką . Na torcie uformować brzeg i narysować wzorek w kratkę. Posmarować roztrzepanym żółtkiem, posypać płatkami migdałowymi i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 st. C. Piec ok. 75 min.

Czym jest Tort migdałowy znaczenie w Słownik T .