Przepis na Tort z gorzką
SKŁADNIKI DO TORT Z GORZKĄ co to jest
Gotowanie Tort z gorzką czekoladą. Składniki do mąki pszennej i ziemniaczanej - po 18 dag kuwetury.

Jak ugotować Tort z gorzką czekoladą

Definicja TORT Z GORZKĄ CZEKOLADĄ: Składniki: - po 25 dag masła i cukru
- po 13 dag mąki pszennej i ziemniaczanej
- po 18 dag kuwetury czekoladowej mlecznej i gorzkiej
- 5 jaj
- skórka otarta z cytryny
- łyżka likieru migdałowego
- po pół łyżeczki cynamonu i mielonej kolendry
- 4 dag marcepanu
- 8 dag płatków migdałów Wykonanie: Masło utrzyj z cukrem. Ucierając, wbijaj jajka. Dodaj cynamon, kolendrę, likier, skórkę cytrynową i dwie rodzaje mąki. Wrzuć płatki migdałów. Na dnie tortownicy rozsmaruj 2 łyżki ciasta. Piecz w temperaturze 175°C około 2 minut, aż uzyskasz kolor złoty. Na tym umieść kolejne 2 łyżki ciasta i upiecz. Zrób około 9 takich warstw. Gotowe ciasto polej stopioną polewą z czekolady gorzkiej. Udekoruj piórkami mlecznej i gwiazdkami z marcepanu.

Czym jest Tort z gorzką czekoladą znaczenie w Słownik T .