Przepis na Trufle czekoladowo
SKŁADNIKI DO TRUFLE co to jest
Gotowanie Trufle czekoladowo-orzechowe. Składniki do szklanka pokruszonego ciasta drożdżowego25 dag.

Jak ugotować Trufle czekoladowo-orzechowe

Definicja TRUFLE CZEKOLADOWO-ORZECHOWE: Składniki 2 szklanki obranych orzechów włoskich
1 szklanka pokruszonego ciasta drożdżowego
25 dag cukru
2 cytryny
1 kieliszek rumu
6 dag czekolady
1/8 l mleka
3 dag wiórków kokosowych Wykonanie Orzechy zmielić. Wymieszać z ciastem i cukrem. Dodać rum, sok z cytryn i trochę skórki startej z połowy owocu. Wlać mleko z rozpuszczoną czekolada i wyrabiać, aż powstanie plastyczna masa. Z masy formować kulki o średnicy ok. 4 cm. każdą obtoczyć w wiórkach. Gdy kulki obeschną, ułożyć w piramidę na okragłym półmisku.

Czym jest Trufle czekoladowo-orzechowe znaczenie w Słownik T .