Przepis na Truskawki pod
SKŁADNIKI DO TRUSKAWKI POD co to jest
Gotowanie Truskawki pod kołderką. Składniki do minutSkładniki • 0,5 kg truskawek, bardzo dobre są.

Jak ugotować Truskawki pod kołderką

Definicja TRUSKAWKI POD KOŁDERKĄ: Przygotowanie: 5 minut

Gotowanie: 15 minut


Składniki

• 0,5 kg truskawek, bardzo dobre są też mrożone • kilka łyżek cukru pudru (w zależności od gustu) • 0,5 szklanki kaszy manny • szczypta soli    
Etapy przygotowania

1. Truskawki, porozkładać do szkłanych pucharków lub salaterek, posypać równo cukrem pudrem. Jeśli truskawki są mrożone, to należy je przygotować na tyle wcześnie, żeby zdążyły się rozmrozić. 2. Kaszę mannę ugotować na gęsto ze szczyptą soli, lekko przestudzić i jeszcze przed zastygniąciem przykryć równą warstwą kaszy truskawki. 3. Ostudzić, wstawić przed podaniem do lodówki.

Czym jest Truskawki pod kołderką znaczenie w Słownik T .