Przepis na Truskawki w lekkim
SKŁADNIKI DO TRUSKAWKI W co to jest
Gotowanie Truskawki w lekkim winie malinowym. Składniki do świeżych lub rozmrożonych)- 2/3 butelki.

Jak ugotować Truskawki w lekkim winie malinowym

Definicja TRUSKAWKI W LEKKIM WINIE MALINOWYM: Produkty: - 80 dag truskawek
- 15 dag malin (świeżych lub rozmrożonych)
- 2/3 butelki różowego wina
- pomarańcza
- laska wanilii
- 6 łyżek miodu
- 6 listków świeżej mięty Wykonanie: Wino wlewamy do garnka. Dodajemy rozgniecione maliny, miód i gotujemy na małym ogniu 15 minut. Wino z owocami przelewamy do innego naczynia i przez sito przecieramy z powrotem do garnka. Dodajemy sparzoną skórkę z ćwiartki pomarańczy i wanilię i powolutku gotujemy jeszcze 10 minut. Schładzamy.
Truskawki myjemy, obieramy, kroimy wzdłuż na pół i układamy w wazie lub głębokim talerzu. Mocno schładzamy, najlepiej kilkanaście minut w zamrażalniku. Przed podaniem usuwamy skórkę i wanilię i dekorujemy listkami mięty.

Czym jest Truskawki w lekkim winie znaczenie w Słownik T .