Przepis na Truskawki z bezami
SKŁADNIKI DO TRUSKAWKI Z co to jest
Gotowanie Truskawki z bezami. Składniki do łyżki białego półwytrawnego wina - 1/2 łyżeczki mąki.

Jak ugotować Truskawki z bezami

Definicja TRUSKAWKI Z BEZAMI: SKŁADNIKI: PORCJA: 180 KCAL - 250 g truskawek - 4 łyżki białego półwytrawnego wina - 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 4 małe beziki - łyżeczka cukru - sok z cytryny - świeża melisa lub mięta. SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: 1. Wino wymieszaj z cukrem i zagotuj. 2. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z dwoma łyżkami wody i dodaj do wina. Zagotuj i przypraw do smaku sokiem z cytryny. 3. Truskawki umyj, odsącz, osusz, oderwij szypułki i pokrój w spore kawałki. 4. Truskawki wymieszaj z przestudzonym winem, posyp grubo pokruszonymi bezami i udekoruj świeżymi listkami mięty lub melisy.

Czym jest Truskawki z bezami znaczenie w Słownik T .