Przepis na Truskawkowiec
SKŁADNIKI DO TRUSKAWKOWIEC co to jest
Gotowanie Truskawkowiec - jogurtowiec. Składniki do truskawek500g jogurtu naturalnego145g jogurtu.

Jak ugotować Truskawkowiec - jogurtowiec

Definicja TRUSKAWKOWIEC - JOGURTOWIEC: Składniki Przepis    
   
Pianka truskawkowa:

400g truskawek

500g jogurtu naturalnego

145g jogurtu truskawkowego

3-4 łyżki cukru pudru (w zależności od kwaśności truskawek)

2 galaretki truskawkowe (po 90g)

ok. 20 dag truskawek w całości (małe)


Pianka jogurtowa:

700 g jogurtu naturalnego

2 łyżki soku z cytryny

4 łyżki cukru pudru

5 łyżeczek żelatyny


Wierzch:

truskawki

galaretka truskawkowa Pianka truskawkowa: truskawki zmiksować. Dodać  jogurty oraz cukier.

Galaretki rozpuścić w 300 ml wody. Tężejące dodać do masy.

Na końcu wrzucić truskawki w całości (można pokroić w kostkę )

Wlac do tortownicy (26 cm) i odstawić do lodówki do stężenia.


Pianka jogurtowa: jogurt wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać cukier puder.

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wody.

Tężejącą wlać do jogurtu.

Masę wylać na piankę truskawkową.


Wierzch: na stężałej piance jogurtowej poukładać pokrojone truskawki i zalać galaretką.

Czym jest Truskawkowiec - jogurtowiec znaczenie w Słownik T .