Przepis na Udka w
SKŁADNIKI DO UDKA W co to jest
Gotowanie Udka w aromatycznym sosie migdałowym. Składniki do Patak`s1 łyżka Pasty Garam Masala.

Jak ugotować Udka w aromatycznym sosie migdałowym

Definicja UDKA W AROMATYCZNYM SOSIE MIGDAŁOWYM: 8 małych udek kurzych
1 łyżka Pasty Curry Łagodnej Patak`s
1 łyżka Pasty Garam Masala Patak`s
4 łyżki mąki kukurydzianej
4 łyżki oleju
2 łyżki masła
2 duże cebule posiekane
2 małe jogurty naturalne ok. 300 ml
150 ml kwaśnej śmietany
3 ząbki czosnku posiekane
150 ml rosołku (może być z kostki rosołowej)
1 paczka płatków migdałowych

Wymieszać jogurt ze ?mietaną i m?ką kukurydzianą. Udka dokładnie wysmarować past? curry i past? garam masala. Rozgrzać olej z masłem na patelni, dodać czosnek, cebule, udka i całość smażyć na wolnym ogniu ok. 10-15 minut mięso należy przewracać okazjonalnie. Po tym czasie całość podlać rosołem i mieszanką jogurtu, mąki kukurydzianej i śmietany. Całość dusić na wolnym ogniu pod przykryciem jeszcze 7-10 minut. W między czasie uprażyć migdały na teflonowej patelni aż nabior? lekko złotego koloru.

Udka polane sosem i posypane płatkami migdałowymi podawać razem z ryżem

Czym jest Udka w aromatycznym sosie znaczenie w Słownik U .