Przepis na Scaloppini Veal
SKŁADNIKI DO VEAL SCALOPPINI co to jest
Gotowanie Veal Scaloppini. Składniki do jabłka    •  1 śmietana kremówka    •  1 do dwóch łyżek.

Jak ugotować Veal Scaloppini

Definicja VEAL SCALOPPINI: Składniki: •  2 porcje sznycli cielęcych
  
•  2 jabłka
  
•  1 śmietana kremówka
  
•  1 do dwóch łyżek mąki ziemniaczanej lub w oryginale mąki arrowroot
  
•  sól, pieprz
  
•  oliwa z oliwek do smażenia
  
•  kieliszek czystej wódki
   Etapy przygotowania 1.  cielęcinę pokroić w paski, doprawić solą i pieprzem, usmażyć na oliwie, lekko zrumienić
    
2.  1 jabłko obrać ze skórki. Obydwa jabłka pokroić w ósemki, dodać do smażonej cielęciny.
    
3.  Mąkę ziemniaczaną lub mąkę arrowroot wymieszać ze śmietaną dolać docielęciny z jabłkami. Przykryć i dusić na wolnym ogniu. Na sam koniec duszenia, krótko przed podaniem dolać kieliszek czystej wódki.
    
4.  Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami i słodko-kwaśną surówką z selera z brzoskwiniami.

Czym jest Veal Scaloppini znaczenie w Słownik V .