Jak ugotować Vegetable pie - ciasto warzywne
Definicja VEGETABLE PIE - CIASTO WARZYWNE: Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 15 dag zimnego masła
- 2-3 łyżki lodowatej wody
Farsz:
- po 30 dag ziemniaków zwykłych i słodkich (obranych i pokrojonych w grub? kostkę)
- 30 dag bakłażana pokrojonego w plastry
- 4 duże pieczarki pokrojone na ćwiartki
- 1 czerwona papryka
- 2 cukinie
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki posiekanego rozmarynu
- 30 dag ricotty
- 3/4 szklanki tartego sera cheddar
- 1/3 szklanki tartego parmezanu
- sól
- pieprz do smaku
Zrób ciasto: m?kę wymieszaj z posiekanym masłem i rozetrzyj palcami tak, aby powstała kruszonka. Dodaj wodę i szybko zagnieć (ciasto nie może rozgrzać się od r?k). Zawiń w folię i włóż na pół godziny do lodówki. Gotowe ciasto rozwałkuj na grubość 3 mm i wyłóż nim formę. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Pokrojone warzywa wyłóż na blachę, skrop je oliwą, posyp solą i rozmarynem. Piecz około 30 minut. Wyjmij z piekarnika i lekko wystudĽ. Dno paja posmaruj ricott?, na to wyłóż przygotowane warzywa. Posyp startym cheddarem i parmezanem, zapiekaj 35 minut, aż zobaczysz, że brzegi ciasta robi? się złociste
Czym jest Vegetable pie - ciasto znaczenie w Słownik V .