Przepis na Warzywa na ostro
SKŁADNIKI DO WARZYWA NA OSTRO co to jest
Gotowanie Warzywa na ostro po meksykańsku. Składniki do puszka kukurydzy 1 cebula 3 łyżki masła 2.

Jak ugotować Warzywa na ostro po meksykańsku

Definicja WARZYWA NA OSTRO PO MEKSYKAŃSKU: Składniki 400 g małej cukini 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 cebula 3 łyżki masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie Cukinię umyć, pokroić na cieniutkie plasterki razem ze skórką. Kukurydzę odsaczyć z zalewy. Paprykę przekroić, oczyścić z pestek i włókien, umyć, pokroić na pasterki. Cebulę obrać, pokroić. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, smażyć do lekkiego zrumienienia. Dodać paprykę i cukinię, dusić przez ok. 15-20 min na wolnym ogniu. Kukurydzę dołożyć w połowie duszenia. Czosnek obrać, drobno pokroić, dodać do warzyw, zamieszać, przyprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze 10 min na średnim ogniu.

Czym jest Warzywa na ostro po znaczenie w Słownik W .