Przepis na Warzywa Pakora
SKŁADNIKI DO WARZYWA PAKORA co to jest
Gotowanie Warzywa Pakora. Składniki do papryczki chilli,brokuły, kalafior, pieczarki85 g mąki1.

Jak ugotować Warzywa Pakora

Definicja WARZYWA PAKORA: Warzywa do wyboru, pier?cienie z cebuli, papryczki chilli,
brokuły, kalafior, pieczarki
85 g mąki
1 jajko
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka świeżego soku pomarańczowego
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki Pasty Garam Masala
Dip czosnkowy:
3 łyżki majonezu
1łyżka jogurtu
1 łyżeczka Pikli z Czosnku
szczypta soli Dokladnie wymieszać składniki ciasta dodając niewiele wody, aż do uzyskania gęstej masy, która bedzie powoli spływać po łyżce. Do ciasta wsypać warzywa i pozostawić na 10 minut aby mikstura miała czas kompletnie wchłonąć wilgoć. W tym czasie podgrzać olej do temperatury ok 190 C. Po kolei wkładać warzywa w cieście zachowując 15 sekund przerwy, aby olej nie stracił temperatury. Smażyć około 10 minut raz obracając. Wyjmować z oleju w kolejności wkładania, pozwolić aby olej spłynął. Wymieszać wszystkie składniki dipu.
Podawac wraz z dipem w oddzielnej miseczce.

Czym jest Warzywa Pakora znaczenie w Słownik W .