Przepis na Warzywne kulki
SKŁADNIKI DO WARZYWNE KULKI co to jest
Gotowanie Warzywne kulki. Składniki do naciowego 20 dag bryndzy ogórek pół pęczka rzodkiewek kilka.

Jak ugotować Warzywne kulki

Definicja WARZYWNE KULKI: SKŁADNIKI: seler korzeniowy 4 łodygi selera naciowego 20 dag bryndzy ogórek pół pęczka rzodkiewek kilka liści sałaty 5 łyżek posiekanej zieleniny (natka pietruszki, szczypiorek, koperek) sól pieprz WYKONANIE: Seler korzeniowy obrać, zetrzeć na drobnej tarce. Łodygi selera naciowego umyć, obrać z włókien. Zielone listki odłożyć do dekoracji, łodygi drobno posiekać. Bryndzę rozetrzeć na gładką masę, przyprawić solą i pieprzem. Dodać utarty seler korzeniowy oraz posiekane łodygi selera naciowego, wymieszać. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w posiekanej zieleninie, wstawić do lodówki. Ogórek, rzodkiewki i liście sałaty umyć, osuszyć. Ogórek i rzodkiewki pokroić w plasterki. Liśćmi sałaty wyścielić półmisek, na sałacie ułożyć selerowe kulki. Potrawę ozdobić plasterkami ogórka, rzodkiewką i odłożonymi listkami selera naciowego.

Czym jest Warzywne kulki znaczenie w Słownik W .