Jak ugotować Wątróbka cielęca z wiśniami
Definicja WĄTRÓBKA CIELĘCA Z WIŚNIAMI: SKŁADNIKI: * 500 g wątróbki cielęcej * 200 g wiśni bez pestek * 4 cebule, w tym dwie czerwone * 6 jagód jałowca, 1 łyżka świeżego tymianku * 4 łyżki oleju lub oliwy * sól, pieprz WYKONANIE: Wątróbkę czyścimy, myjemy, osuszamy i posypujemy mieszanką tymianku, pieprzu, soli i rozgniecionego jałowca. Smażymy na oliwie po 3 minuty z każdej strony. Cebulę obieramy i kroimy na plasterki, oprószamy tą samą mieszanką ziołową co wątróbkę i dusimy na osobnej patelni. Dodajemy wiśnie, chwile razem dusimy, mieszamy. Podajemy wątróbkę z ziemniakami i cebula z wiśniami.
Czym jest Wątróbka cielęca z wiśniami znaczenie w Słownik W .