Jak ugotować Wątróbka wołowa z ziołami
Definicja WĄTRÓBKA WOŁOWA Z ZIOŁAMI: Składniki 500 g wątroby wołowej 8 listków szałwi 4 listki mięty 3 duże ząbki czosnku Wykonanie Wątrobę włożyć na godzinę do zamrażalnika, żeby podmarzła. Zioła i czosnek posiekać i podsmażyć na oliwie z oliwek. Ostrożnie, żeby nie spalić czosnku - będzie wtedy gorzki. Wątrobę pokroić na plasterki 1cm grubości, posypać obficie świeżo zmielonym pieprzem. Przesmażone zioła odłożyć na miseczkę, dodać oliwy i smażyć wątróbkę 3 minuty z każdej strony. Dodać zioła z czosnkiem, przemiszać i na małym ogniu trzymać jeszcze 2 minuty. Po zdjęciu z ognia posolić.
Czym jest Wątróbka wołowa z ziołami znaczenie w Słownik W .