Przepis na Wątróbka z
SKŁADNIKI DO WĄTRÓBKA Z co to jest
Gotowanie Wątróbka z rabarbarem. Składniki do rabarbaru100 g kwaskowatych jabłek50 g cebuli20 g.

Jak ugotować Wątróbka z rabarbarem

Definicja WĄTRÓBKA Z RABARBAREM: Produkty: 500 g wątróbki cielęcej
200 g rabarbaru
100 g kwaskowatych jabłek
50 g cebuli
20 g masła
2 łyżki octu winnego
100 ml wywaru z kostki (najlepiej cielęcego)
1 łyżeczka gotowego sosu z pieczeni
sól
czarny pieprz
3 łyżeczki cukru
20 g tłuszczu do smażenia mąka
trybula lub natka Wykonanie: Rabarbar umyć, oczyścić, pokroić na 1-cm kawałki. Jabłka i cebulę obrać, pokroić w dość dużą kostkę. Cebulę i rabarbar poddusić w maśle, dodać jabłka, wlać wywar i ocet, zagotować, zagęścić sosem. Gotować minutę na małym ogniu, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Plastry wątróbki obtoczyć w mące, włożyć na rozgrzany tłuszcz, smażyć po 3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu posolić, posypać pieprzem do smaku. Podawać przybrane zieleniną z sosem rabarbarowym i ryżem.

Czym jest Wątróbka z rabarbarem znaczenie w Słownik W .