Przepis na Wędlina Świąteczna
SKŁADNIKI DO WĘDLINA co to jest
Gotowanie Wędlina Świąteczna. Składniki do wody 1 /3 - 1/2 szklanki soli (wedlug smaku i.

Jak ugotować Wędlina Świąteczna

Definicja WĘDLINA ŚWIĄTECZNA: Składniki
 
2 kg schabu lub piersi z indyka 2 l wody 1 /3 - 1/2 szklanki soli (wedlug smaku i rodzaju miesa) 1 lyzka cukru 1 /2 plaskiej lyzeczki pieprzu mielonego 1 /2 plaskiej lyzeczki pieprzu ziolowego 4 -6 zabkow czosnku 2 lyzki majonezu lub musztardy 1 cebulka przyprawy: lisc laurowy, 3-4 kulki ziela angielskiego, kolendra, czaber, 3-4 kulki owocow jalowca,  majeranek oraz inne wg wlasnego uznania Wykonanie  Wieczorem wodę wymieszac ze wszystkimi przyprawami i majonezem (musztarda). Calosc zagotowac i wystudzic. Do zimnej zalewy dodajemy kawalek miesa. Doprowadzic do wrzenia i pogotowac 5 minut. I w takim stanie zostawiamy mieso w garnku przykrytym pokrywka na cala noc na kuchence. Rano znow doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 5 minut. Przykrywamy pokrywka garnek. Kiedy zalewa zupelnie wystygnie wyjmujemy mieso i gotowe.    

Czym jest Wędlina Świąteczna znaczenie w Słownik W .