Przepis na Węgierski sos
SKŁADNIKI DO WĘGIERSKI SOS co to jest
Gotowanie Węgierski sos selerowy. Składniki do cebuliłyżeczka drobno siekanych li?ci selerałyżka.

Jak ugotować Węgierski sos selerowy

Definicja WĘGIERSKI SOS SELEROWY: 1 średni seler
4 dag masła
czubata łyżka siekanej cebuli
łyżeczka drobno siekanych li?ci selera
łyżka mąki
ok. 1,2 szkl. rosołu
Seler umyć, obrać, zetrzeć na drobnej tarce. W garnku rozpu?cić masło, dodać cebulę, smażyć, aż się zarumieni. dodać seler i li?cie selera. Oprószyć m?ką, chwilę smażyć, zalać niewielką ilości? rosołu. Gdy się rosół wygotuje, dolewać go stopniowo i gotować, aż seler całkowicie się rozgotuje.

Czym jest Węgierski sos selerowy znaczenie w Słownik W .