Przepis na Węgierskie knedle
SKŁADNIKI DO WĘGIERSKIE co to jest
Gotowanie Węgierskie knedle serowe. Składniki do łyżek kaszy manny5 łyżek mąki2-3 łyżki bułki.

Jak ugotować Węgierskie knedle serowe

Definicja WĘGIERSKIE KNEDLE SEROWE: 75 dag sera twarogowego
3 jajka
2 łyżki masła
8 łyżek kaszy manny
5 łyżek mąki
2-3 łyżki bułki tartej
1 szkl. śmietany
sól
Utrzeć tłuszcz z jajkami. Ser zemleć, dodać do niego masę jajeczno-maślaną, utrzeć razem na gładką masę. Dodać kaszę mannę i połowę mąki, wymieszać ciasto. Formować knedle o średnicy ok. 3 cm. Ugotować w solonej wodzie. Odcedzone posypać bułką tart?. Oddzielnie podać ?mietanę do polania.

Czym jest Węgierskie knedle serowe znaczenie w Słownik W .