Przepis na Weissesuppe
SKŁADNIKI DO WESESUPPE co to jest
Gotowanie Weissesuppe. Składniki do * 6 ząbków czosnku * 1 kg ziemniaków * 250 g sparzonych.

Jak ugotować Weissesuppe

Definicja WEISSESUPPE: SKŁADNIKI: * 800 g białych kiełbasek (czosnkowych) * 6 ząbków czosnku * 1 kg ziemniaków * 250 g sparzonych migdałów * 2 duże cebule * sól, pieprz * 2 l warzywnego lub drobiowego bulionu * 2 łyżki siekanej natki pietruszki * 1 szklanka mleka * 250 ml gęstej śmietany SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Pokrojone w kostkę ziemniaki, cebulę, migdały, czosnek i kiełbaski (w całosci) zagotować w bulionie. W połowie gotowania wyjąć kiełbaski i sporcjować. Kiedy ziemniaki i cebula rozgotują się, zupę zmiksować, dodając śmietanę i mleko. Do zmiksowanej zupy dodać kiełbaski. Udekorować natką, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

Czym jest Weissesuppe znaczenie w Słownik W .