Przepis na Wermut owocowy
SKŁADNIKI DO WERMUT OWOCOWY co to jest
Gotowanie Wermut owocowy biały słodki. Składniki do * 5 g korzenia arcydzięgla, * 2 g korzenia.

Jak ugotować Wermut owocowy biały słodki

Definicja WERMUT OWOCOWY BIAŁY SŁODKI: SKŁADNIKI: * 5 g piołunu, * 5 g mięty pieprzowej, * 5 g korzenia arcydzięgla, * 2 g korzenia kozika lekarskiego, * 2 g goździków, * 2 g gałki muszkatołowej, * 2 g cynamonu, * 1 pomarańcza, * 1 cytryna, * 10 l białego wytrawnego wina, * 0, 5 l wódki czystej, * 1, 4 - 1, 6 kg cukru. SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Mieszankę ziołową, skórkę z pomarańczy i cytryny zalać wódką czystą 45° i pozostawić na 2 - 3 tygodnie, mieszając nastaw od czasu do czasu. Gotowy macerat przecedzić przez watę lub gazę, dodać do białego wytrawnego wina, dosłodzić całość cukrem (wymieszać na zimno) i odstawić. Po 2 - 3 miesiącach wermut jest gotowy do konsumpcji.

Czym jest Wermut owocowy biały słodki znaczenie w Słownik W .