Przepis na Wielkanocny
SKŁADNIKI DO WIELKANOCNY co to jest
Gotowanie Wielkanocny ananasowiec z marcepanem. Składniki do 5 jajek 2 szklanki mąki 2 łyżeczki.

Jak ugotować Wielkanocny ananasowiec z marcepanem

Definicja WIELKANOCNY ANANASOWIEC Z MARCEPANEM: Składniki: 1 kostka masła 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek kakao 5 łyżek mleka puszka ananasów opakowanie masy marcepanowej (50 g) tłuszcz do blaszki Przepis: Masło, cukier i sól utrzeć na puszystą masę. Wbić kolejno 4 jajka, zmiksować. Mąkę i proszek przesiać. Kakao rozpuścić w mleku. Mąkę z proszkiem i kakao dodać do masy, utrzeć na gładkie ciasto. Prostokątną blaszkę o długości ok. 30 cm natłuścić. Połowę ciasta wyłożyć do blaszki. Ananasy odcedzić, dokładnie osaczyć, pokroić w kostkę. Masę marcepanową zagnieść z jajkiem, dodać kawałki ananasa. Wyłożyć do blaszki, przykryć resztą ciasta. Widelcem zamieszać ciasto spiralnym ruchem, aby rozprowadzić masę marcepanową. Placek piec około 50-60 minut w temperaturze 175°C.

Czym jest Wielkanocny ananasowiec z znaczenie w Słownik W .