Przepis na Wieprzowina na
SKŁADNIKI DO WIEPRZOWINA NA co to jest
Gotowanie Wieprzowina na czerwono. Składniki do 1 łużka cukru • kawałek imbiru ( dł. 3 cm ) • 1.

Jak ugotować Wieprzowina na czerwono

Definicja WIEPRZOWINA NA CZERWONO: Składniki • 40 dag wieprzowiny • 4 cebule dymki • 1 łużka cukru • kawałek imbiru ( dł. 3 cm ) • 1 łyżeczka cynamonu • szczypta anyżu • 1 łyżka wina ryżowego • 5 łyżek sosu sojowego • 1 łyżka mąki kukurydzianej • 4 łyżki oleju • sól Etapy przygotowania 1. Mięso pokroić w małą kostkę. Dymkę posiekać razem z imbirem. W głębokiej patelni rozgrzać 4 łyżki oleju, wsypać cukier, smażyć aż zbrązowieje. 2. Dodać szczyptę anyżu, cynamon, cebulę i mięso, smażyć na silnym ogniu, aż mięso nabierze brązowej barwy. 3. Wlać sos sojowy wymieszać z winem, zalać wodą, tak by płyn przykrył mięso. Dusić 1,5 godziny. Zagęścić mąką rozrobioną z wodą.

Czym jest Wieprzowina na czerwono znaczenie w Słownik W .