Przepis na Wieprzowina na
SKŁADNIKI DO WIEPRZOWINA NA co to jest
Gotowanie Wieprzowina na ostro. Składniki do pomidorów • puszka czerwonej fasoli • 500 g mrożonej.

Jak ugotować Wieprzowina na ostro

Definicja WIEPRZOWINA NA OSTRO: Składniki • 500 g mielonej wieprzowiny • 2 puszki pomidorów • puszka czerwonej fasoli • 500 g mrożonej fasolki szparagowej • cebula • sól, pieprz, przyprawa warzywna, chili w proszku • 1/2 szklanki gęstej śmietany • 3 łyżki oleju • 2 ząbki czosnku • keczup Etapy przygotowania 1. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na rozgrzanym oleju. Dołożyć wieprzowinę i przepuszczony przez praskę czosnek. Chwilę razem smażyć. 2. Do mięsa dodać pomidory. Doprawić pieprzem, solą i przyprawą warzywną. Dusić ok. 20 minut. Fasolkę szparagową opłukać, wrzucić na 5 minut do wrzącej, osolonej wody, odcedzić. Połączyć z mięsem i pomidorami. Razem dusić następne 20 minut. 3. Czerwoną fasolę wyjąć z puszki, osączyć. Dodać do przygotowywanej potrawy. Zagotować. Potrawę doprawić do smaku solą, pieprzem, keczupem i chilli. Połączyć ze śmietaną. Mocno podgrzać. Podawać z pieczywem.

Czym jest Wieprzowina na ostro znaczenie w Słownik W .