Przepis na Wieprzowina po
SKŁADNIKI DO WIEPRZOWINA PO co to jest
Gotowanie Wieprzowina po chińsku. Składniki do szklanki oleju szafranowego, • 1 łyżeczka korzenia.

Jak ugotować Wieprzowina po chińsku

Definicja WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU: Składniki • 675 g polędwicy wieprzowej, • 1/3 szklanki oleju szafranowego, • 1 łyżeczka korzenia imbiru, obranego, posiekanego, • 2 posiekane ząbki czosnku, • 1/4 szklanki jasnego sosu sojowego, • 1/3 szklanki płynnego miodu, • 2 łyżki sherry, • 4 krople czerwonego barwnika spożywczego. Etapy przygotowania 1. Wieprzowine okroić z tłuszczu i pokroić w 2 cm kawałki. 2. 2 łyżki oleju wymieszać z pozostałymi składnikami. Zalać wieprzowinę i marynować przez 4-6 godzin. 3. Pozostały olej rozgrzać na patelni. Wieprzowinę odsączyć, marynate zachować. Wieprzowine usmażyć. admiar oleju odlać. Dodać marynatę i kontynuować smażenie, tak długo aż cały płyn wyparuje. 4. Podawać z ryżem.

Czym jest Wieprzowina po chińsku znaczenie w Słownik W .