Przepis na Wieprzowina po
SKŁADNIKI DO WIEPRZOWINA PO co to jest
Gotowanie Wieprzowina po tajsku z bazylią. Składniki do tłuszczu) • 1/2 - 1 szklanki liści bazylii.

Jak ugotować Wieprzowina po tajsku z bazylią

Definicja WIEPRZOWINA PO TAJSKU Z BAZYLIĄ: Składniki • 500 g polędwicy wieprzowej (bez tłuszczu) • 1/2 - 1 szklanki liści bazylii • 2-3 cebulki dymki • 3-4 łyżki oleju (z oliwek lub arachidowego) • 4 ząbki czosnku • 3 ostre czerwone lub zielone chilli, drobno pokrojone • 1-2 łyżek sosu rybnego • 1-2 łyżek sosu sojowego • 1 łyżeczka brązowego cukru • 1/4 - 1/2 szklanki bulionu drobiowego Etapy przygotowania 1. Polędwicę pokroić ukośnie(góra- dół), w cienkie plastry. 2. Na zimny olej wrzucić rozgnieciony czosnek, posiekane chilli i szalotki. Rozgrzać olej z dodatkami. 3. Wrzucać plastry mięsa, obsmażyć je z obu stron. 4. Po obsmażeniu dodać bulion, następnie sos sojowy i rybny. Doprawić cukrem, ewentualnie odrobiną soli (uwaga: sos rybny jest mocno słony) i pieprzu. 5. Można dodać łyżkę lub dwie mleczka kokosowego. 6. Mieszając odparować trochę sos. 7. Tuż przed podaniem dorzucić grubo pokrojone liście bazylii. 8. Można podawać z makaronem sojowym lub najlepiej z ryżem basmati lub jaśminowym (lub każdym innym ryżem).

Czym jest Wieprzowina po tajsku z znaczenie w Słownik W .