Przepis na Wieprzowina w
SKŁADNIKI DO WIEPRZOWINA W co to jest
Gotowanie Wieprzowina w pomidorkach. Składniki do lub serdelków • 80 dag pomidorów w zalewie • 1-2.

Jak ugotować Wieprzowina w pomidorkach

Definicja WIEPRZOWINA W POMIDORKACH: Składniki • 30 dag wieprzowiny
• 20 dag parówek lub serdelków
• 80 dag pomidorów w zalewie
• 1-2 łyżki mąki pszennej
• 3 duże cebule
• 1-2 strąka papryki czerwonej
• sok z 1 cytryny
• suszone zioła prowansalskie
• garść posiekanego szczypiorku
• 2 łyżki oliwy
• sól, pieprz
• 6 łyżek wytrawnego czerwonego wina Etapy przygotowania 1. Mięso dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w paski. Natrzeć sokiem z cytryny, solą i ziołami, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na minimum 30 minut. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na złoty kolor na tłuszczu. 2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na pozostałym tłuszczu. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w makaronik. Pomidory rozgnieść widelcem i razem z zalewą dodać do cebuli, dodać pokrojoną paprykę, szczyptę ziół oraz szczypiorek. 3. Doprawić do smaku i dusić na małym ogniu przez 5 minut. Do sosu włożyć mięso i podgotować na małym ogniu do miękkości - nie mniej niż 30 minut. W trakcie dodać wino. Parówki obrać i pokroić w talarki, wrzucić do mięsa i zagotować, stale mieszając. 4. Doprawić. takie mięso najlepiej podawać z ryżem na sypko.

Czym jest Wieprzowina w pomidorkach znaczenie w Słownik W .