Przepis na Wigilijna zupa
SKŁADNIKI DO WIGILIJNA ZUPA co to jest
Gotowanie Wigilijna zupa migdałowa. Składniki do migdałów- 2-3 migdały gorzkie (jeśli są)- 5.

Jak ugotować Wigilijna zupa migdałowa

Definicja WIGILIJNA ZUPA MIGDAŁOWA: Składniki:
- pół szklanki ryżu
- 15-20 dag słodkich migdałów
- 2-3 migdały gorzkie (jeśli są)
- 5 szklanek mleka
- 2 łyżki cukru
- łyżka masła (niekoniecznie)
- garść rodzynków (niekoniecznie)
- szczypta soli Sposób przyrządzania: Ryż ugotuj na sypko. Migdały sparz, obierz i zmiel. Rodzynki opłucz i osącz. Mleko z cukrem doprowadź do wrzenia i po dosypaniu migdałów i rodzynków gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Jeśli chcesz, możesz na końcu dodać masło. Podawaj z ryżem włożonym do wazy z zupą lub z grzankami albo ptysiowym groszkiem.
Tuż przed podaniem można zaprawić zupę surowym żółtkiem.

Czym jest Wigilijna zupa migdałowa znaczenie w Słownik W .