Przepis na Wigilijny karp
SKŁADNIKI DO WIGILIJNY KARP co to jest
Gotowanie Wigilijny karp faszerowany pieczony. Składniki do masła 1 cebula 25 dag pieczarek 1 łyżka.

Jak ugotować Wigilijny karp faszerowany pieczony

Definicja WIGILIJNY KARP FASZEROWANY PIECZONY: Składniki: 2 średnie wypatroszone karpie 8 łyżek masła 1 cebula 25 dag pieczarek 1 łyżka posiekanej natki 2 szklanki bułki (np. kajzerki okrojonej ze skórki) pokrojonej w kostkę 3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki roztartego suszonego tymianku 1/2 szklanki mąki 2 łyżki soku z cytryny Sposób przygotowania: Posiekaj cebulę, podsmaż (5 minut) na połowie rozgrzanego masła, często mieszając (ogień nie może być za duży). Dodaj umyte, pokrojone grzyby i smaż dalsze 5 minut. Dodaj natkę. bułkę, sól, pieprz i roztarty tymianek. Oczyszczone i opłukane ryby nadziej przygotowanym farszem i zaszyj bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące. smaż do zrumienienia z obu stron na pozostałym maśle. Następnie luźno zawiń każdą rybę w folię aluminiową, włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut w temp. 180 st. C. Rozwiń ryby z folii i piecz jeszcze przez 5-7 minut aby się ładnie przyrumieniły. Karpie udekoruj kawałkami cytryny i skrop odrobiną cytrynowego soku. Możesz podawać ze świeżą chałką posmarowaną masłem.

Czym jest Wigilijny karp faszerowany znaczenie w Słownik W .