Przepis na Wigilijny pasztet
SKŁADNIKI DO WIGILIJNY co to jest
Gotowanie Wigilijny pasztet z ryby. Składniki do białego wina3 łyżki Sosu Sojowego Jasnego 3.

Jak ugotować Wigilijny pasztet z ryby

Definicja WIGILIJNY PASZTET Z RYBY: 100 g filetów rybnych z białych ryb
1/2 szkl. białego wina
3 łyżki Sosu Sojowego Jasnego
3 rozbite jajka
1/3 szkl. posiekanej cebuli
1 zielona papryka pokrojona w paski
1 czerwona papryka pokrojona w paski
2/3 szkl. tartej bułki
2 łyżki masła
2 roztarte ząbki czosnku
1/2 łyżeczki Sosu Chilli plasterki cytryny i różyczki brokułów do przybrania

Wlać do garnka wino i sos sojowy - zagotować. Dodać filety i gotować do
momentu aż zaczną się rozpadać. Następnie zdjąć z ognia, odcedzić i
ochłodzić. Cebulę, papryki i seler zeszklić na maśle. Dokładnie
wymieszać: rybę, warzywa, tart? bułkę, jajka, czosnek, pieprz i sos
Luiziana Gold. Formę na pasztet o dlugości ok. 25 cm wyłożyć farszem
rybnym i piec w temperaturze 175 stopni C przez około 45 min. Wystudzić,
wyłożyć na półmisek i udekorować cytryną oraz brokułami.
Podawać z pieczywem i sałatka warzywną. Przed podaniem można skropić cytryną.

Czym jest Wigilijny pasztet z ryby znaczenie w Słownik W .