Przepis na Wino bananowe
SKŁADNIKI DO WINO BANANOWE co to jest
Gotowanie Wino bananowe. Składniki do g rodzynekdrożdże winne Obrane banany włożyć do torebki z.

Jak ugotować Wino bananowe

Definicja WINO BANANOWE: 2 kg bananów
1 cytryna
1 pomarańcza
1,5 kg cukru
125 g rodzynek
drożdże winne Obrane banany włożyć do torebki z cienkiej tkaniny razem z 1/2 kg skórek. Szczelnie zawi?zać. Torebkę włożyć do garnka z wod? i zagotować, po czym gotować ok. 1/2h. Przygotować duże naczynie, wsypać cukier, wycisnąć sok z owoców. Wlać na to gor?cy płyn bananowy. Zostawić do ostygnięcia. Drożdże dodać do wina, zostawić na tydzień, od czasu do czasu mieszając. Po tygodniu przelać wino do g?siora, zamknąć i zostawić na 2 miesi?ce. Dodać rodzynki. Ponownie zamknąć i odstawić na 3 miesi?ce. Przelać do butelek.

Czym jest Wino bananowe znaczenie w Słownik W .