Przepis na Wiosenna
SKŁADNIKI DO WIOSENNA co to jest
Gotowanie Wiosenna szczawiowa z jajkiem. Składniki do drobiowego, * 150 ml kwaśnej śmietany, *.

Jak ugotować Wiosenna szczawiowa z jajkiem

Definicja WIOSENNA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM: SKŁADNIKI: * 1/2 kg szczawiu, * 1 i 1/2 l bulionu drobiowego, * 150 ml kwaśnej śmietany, * cebula, * 2 ogórki, * 2 łyżki posiekanego koperku, * 2 jajka ugotowane na twardo, * łyżka cukru, * 4 łyżki soku z cytryny, * sól, * pieprz WYKONANIE: Szczaw opłukać, osuszyć, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Bulion drobiowy wlać do garnka, włożyć szczaw i cebulę, wymieszać, gotować około 15 minut. Wsypać cukier, dodać połowę soku z cytryny, zmiksować. Posypać koperkiem, przyprawić solą i pieprzem oraz pozostałym sokiem z cytryny. Wstawić na noc do lodówki. Ogórki zetrzeć na tarce. Jajka drobno pokroić. Zupę zagotować, przyprawić do smaku, posypać jajkami i ogórkami.

Czym jest Wiosenna szczawiowa z jajkiem znaczenie w Słownik W .