Przepis na Wiosenny sos
SKŁADNIKI DO WIOSENNY SOS co to jest
Gotowanie Wiosenny sos. Składniki do białek. Białka posiekać drobniutko. Żółtka rozetrzeć z sokiem.

Jak ugotować Wiosenny sos

Definicja WIOSENNY SOS: Ugotować na twardo 4 jajka. Oddzielić żółtka od białek. Białka posiekać drobniutko. Żółtka rozetrzeć z sokiem z 3 cytryn. Można dodać ½ łyżki świeżo utartego chrzanu. Umyć i osuszyć 2-3 pęczki szczypiorku, ew. koperku lub rzeżuchy. Posiekać drobno. Można dodać czubatą łyżkę cebuli utartej na drobnej tarce i trochę posiekanej natki pietruszki. Wymieszać wszystko ze szklanką smietany gęstej, lekko kwaśnej (jak ktoś lubi, może dać część majonezu). Doprawić do smaku solą i cukrem pudrem.

Czym jest Wiosenny sos znaczenie w Słownik W .