Przepis na Wiśnie w likierze
SKŁADNIKI DO WIŚNIE W LIKIERZE co to jest
Gotowanie Wiśnie w likierze. Składniki do 0,5 litra • Cukier       Etapy przygotowania 1. Wiśnie.

Jak ugotować Wiśnie w likierze

Definicja WIŚNIE W LIKIERZE: Składniki • Wiśnie • Spirytus lub wódka czysta ok. 0,5 litra • Cukier       Etapy przygotowania 1. Wiśnie umyć, osuszyć, wsypać do pełna do litrowego słoika 2. Wsypać 5 dużych łyżek cukru (mniej więcej - wg. uznania) 3. Zamknąć nakrętką i odstawić w ciemne miejsce w temp. pokojowej na dwa tygodnie, aby wiśnie puściły sok i zaczęła się wstępna fermentacja 4. zalać do pełna spirytusem i odstawić na około 1 do 1,5 miesiąca w ciemne miejsce w temp. pokojowej. Po tym czasie można spozywać.

Czym jest Wiśnie w likierze znaczenie w Słownik W .