Przepis na Włoskie Panforte
SKŁADNIKI DO WŁOSKIE PANFORTE co to jest
Gotowanie Włoskie Panforte di Siena. Składniki do kandyzowanej skórki cytrynowej i pomarańczowej.

Jak ugotować Włoskie Panforte di Siena

Definicja WŁOSKIE PANFORTE DI SIENA: Składniki: - 8 dag orzechów laskowych - po 5 dag kandyzowanej skórki cytrynowej i pomarańczowej - 5 dag czekolady mlecznej - 15 dag obranych migdałów - 5 dag mąki - 1 łyżeczka kakao - 1/2 łyżeczki cynamonu - po szczypcie goździków i gałki muszkatołowej - po 10 dag cukru i miodu - duże - okrągłe opłatki lub andruty - cukier puder Sposób przyrządzania: Posiekaj orzechy laskowe, skórkę cytrynową i pomarańczową. Czekoladę zetrzyj na grube wióry. Dodaj migdały, mąkę, kakao i przyprawy, delikatnie wymieszaj. Cukier zagotuj z miodem, stale mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj do bakalii i wymieszaj. Opłatki włóż do tortownicy o średnicy 18 cm. Jeśli są za duże, musisz je przyciąć. Posmaruj przygotowaną masą (powierzchnię możesz ozdobić dodatkowymi bakaliami), piecz 30-40 minut w temp. 175°C. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.

Czym jest Włoskie Panforte di Siena znaczenie w Słownik W .