Przepis na Wołowa polędwica z
SKŁADNIKI DO WOŁOWA POLĘDWICA co to jest
Gotowanie Wołowa polędwica z czerwoną porzeczką. Składniki do oleju, * 2 łyżki oleju, * 30 dag.

Jak ugotować Wołowa polędwica z czerwoną porzeczką

Definicja WOŁOWA POLĘDWICA Z CZERWONĄ PORZECZKĄ: SKŁADNIKI * 60 dag polędwicy wołowej, * 2 łyżki oleju, * 2 łyżki oleju, * 30 dag czerwonych porzeczek, * 2 duże pomarańcze, * łyżeczka mąki ziemniaczanej, * sól, * pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA Czas przygotowania: 50 minut. Polędwicę umyć, osuszyć, zrumienić na rozgrzanym oleju, oprószyć solą oraz pieprzem, polać kilkoma łyżkami wody. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut (aż mięso będzie miękkie). Polędwicę przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Kilka gałązek porzeczek odłożyć, a resztę oczyścić z szypułek, rozgnieść i przetrzeć przez sito. Dodać do sosu z duszenia mięsa. Do sosu włożyć pokrojony miąższ jednej pomarańczy. Z drugiej wycisnąć sok, rozrobić z mąką, dodać do sosu i mieszając zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Polędwicę pokroić w plastry, polać sosem. Udekorować resztą porzeczek. Podawać z makaronem lub ryżem i sałatą.

Czym jest Wołowa polędwica z czerwoną znaczenie w Słownik W .