Przepis na Wołowina po
SKŁADNIKI DO WOŁOWINA PO co to jest
Gotowanie Wołowina po meksykańsku. Składniki do cebule 3 ząbki czosnku 1 pikantna czerwona.

Jak ugotować Wołowina po meksykańsku

Definicja WOŁOWINA PO MEKSYKAŃSKU: Składniki 80 dag wołowiny gulaszowej
 
3 średnie cebule
 
3 ząbki czosnku
 
1 pikantna czerwona papryczka chili
 
3 łyżki oleju
 
sól
 
pieprz
 
1 łyżeczka pikantnej papryki w proszku
 
1 łyżka mąki
 
1 puszka (850 ml) pomidorów bez skórki (w zalewie)
 
2 puszki (po 425 ml) czerwonej fasolki
 
1 puszka (425 ml) kukurydzy
 
1 pęczek bazylii Wykonanie Wołowinę umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek zaś w plasterki. Pikantną papryczkę oczyścić, umyć i pokroić w krążki. W dużym garnku rozgrzać olej, podsmażyć czosnek z cebule. Następnie zdjąć podsmażony czosnek i cebulę i na tym samym oleju podsmażyć porcjami wołowinę. Następnie dodać czosnek, cebulę i pikantną papryczkę, doprawić na pikantnie solą, pieprzem i papryką w proszku. Oprószyć maką i zasmażyć. Podlać mięso szklanką wody, dodać pomidory z puszki. Doprowadzić do wrzenia i gotować  na średnim ogniu pod przykryciem 30-40 minut. Fasolkę i kukurydzę osączyć, dodać do mięsa, krótko podgrzać. Danie jeszcze raz przyprawić i posypać drobno posiekaną bazylia. Przełożyć do podgrzanej miski. Podawać razem z ugotowanym na sypko ryżem.

Czym jest Wołowina po meksykańsku znaczenie w Słownik W .