Przepis na Wołowina
SKŁADNIKI DO WOŁOWINA co to jest
Gotowanie Wołowina szmurowana po kaszubsku. Składniki do smalcu, szklanka wywaru z jarzyn lub.

Jak ugotować Wołowina szmurowana po kaszubsku

Definicja WOŁOWINA SZMUROWANA PO KASZUBSKU: SKŁADNIKI: 70 dag wołowiny zrazowej, 10 dag smalcu, szklanka wywaru z jarzyn lub rosołu, 3 duże cebule, 10 ząbków czosnku, łyżeczka majeranku, sól, pieprz, SPOSÓB WYKONANIA: Wołowinę umyć, posypać solą i majerankiem, obłożyć gęsto plastrami cebuli i czosnku. Zostawić w chłodnym miejscu pod przykryciem na jedną dobę, po czym usunąć przyprawy, natrzeć mięso mielonym pieprzem, obsmażyć na smalcu i upiec w piekarniku, podlewając rosołem. Podawać z sosem grzybowym i kaszą gryczaną.

Czym jest Wołowina szmurowana po znaczenie w Słownik W .