Przepis na Wołowina z imbirem
SKŁADNIKI DO WOŁOWINA Z co to jest
Gotowanie Wołowina z imbirem i warzywami. Składniki do rostbefu- po 20 dag marchwi i cukinii- 1.

Jak ugotować Wołowina z imbirem i warzywami

Definicja WOŁOWINA Z IMBIREM I WARZYWAMI: Składniki: - 50 dag polędwicy wołowej lub rostbefu
- po 20 dag marchwi i cukinii
- 1 zielona papryka (20 dag)
- 1 cebula (10 dag)
- 2 dymki
- 5-7 dag imbiru
- 100 ml bulionu mięsnego
Marynata:
- 2 łyżki ciemnego miodu
- 4 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej Sposób przyrządzania: Przygotuj marynatę: składniki wymieszaj. Mięso pokrój w cienkie paski, zalej połową marynaty i odstaw na 15 minut. Cebulę, marchew i cukinię obierz, pokrój w plasterki. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski o długości 3 cm. Dymki obierz i pokrój w paski tej samej długości co papryka. Imbir obierz i posiekaj. Zamarynowane mięso obsmaż z obu stron na oleju. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku i przełóż na talerz. Na tłuszcz po smażeniu mięsa włóż pokrojone warzywa, zalej bulionem i duś pod przykryciem przez 10 minut. Następnie zmniejsz ogień, wlej resztę marynaty i gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodaj imbir, duś minutę. Włóż mięso, wymieszaj i pozostaw na ogniu jeszcze 2 minuty. Podawaj z ryżem.

Czym jest Wołowina z imbirem i warzywami znaczenie w Słownik W .