Przepis na Wykwintny Pasztet
SKŁADNIKI DO WYKWINTNY co to jest
Gotowanie Wykwintny Pasztet Świąteczny. Składniki do cielęciny250 g dziczyzny300 g słoniny.

Jak ugotować Wykwintny Pasztet Świąteczny

Definicja WYKWINTNY PASZTET ŚWIĄTECZNY: 700 g mięsa od szynki
350 g mięsa wołowego
250 g cielęciny
250 g dziczyzny
300 g słoniny pokrojonej w cienkie paski
1/2 szkl. Sosu Sojowego Ciemnego
4 ziarna jałowca, rozgniecione
4 ząbki czosnku, posiekane
4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
4 bułki kajzerki
4 jajka
2 gałki muszkatłowe starte
1 szklanka wody
Wlać do dużego garnka wodę, dodać czosnek, jałowiec i zagotować. Pokroić
mięso na kawałki umożliwiające jego póĽnejsze zmielenie i wrzucić na
gotując? wodę. Dusić na wolnym ogniu przez około 25 minut. Polać mięso
połową sosu sojowego, wymieszać i dusić przez dalsze 45 minut. Mięso
wyjąć z sosu (sos zostawić), ostudzić i zmielić. Bułki namoczyć w sosie i
rozdrobnić. Wymieszać na jednolit? masę: mięso, bułki, resztę sosu
sojowego, przyprawy i jajka. Formę wyłożyć plastrami słoniny, włożyć
mięso i piec w temp. 175 stopni C przez około 1 godzinę.
Podawać z pieczywem i wybraną sałatką warzywną.

Czym jest Wykwintny Pasztet Świąteczny znaczenie w Słownik W .