Przepis na Zawijanki z
SKŁADNIKI DO ZAWIJANKI Z co to jest
Gotowanie Zawijanki z kapusty z mortadelą. Składniki do 12 cienkich plasterków mortadeli lub.

Jak ugotować Zawijanki z kapusty z mortadelą

Definicja ZAWIJANKI Z KAPUSTY Z MORTADELĄ: Składniki: 12 liści kapusty białej lub włoskiej,
12 cienkich plasterków mortadeli lub mielonki wieprzowej,
10 dkg pieczarek,
cebula,
łyżka tłuszczu,
pół szklanki śmietany,
łyżeczka mąki,
2-3 pomidory,
sól,
przyprawa "Jarzynka",
zielenina. Sposób przyrządzenia:
       
Liście kapusty przygotować jak na gołąbki, rozłożyć na stolnicy. Na każdy liść położyć po plasterku mortadeli lub mielonki wieprzowej. Drobno pokrojone pieczarki i cebulę podsmażyć, rozsypać na ułożoną wędlinę. Zwinąć ciasno liście w rulony jak gołąbki. Można ułożyć je na ogniotrwałym półmisku i zapiec w piekarniku przybrane cząstkami pomidorów. Po podpieczeniu oblać śmietaną wymieszaną z mąką, posypać startym serem. Można również ułożyć je z dodatkiem tłuszczu i bardzo małej ilości wody w garnku, dodać przyprawy "Jarzynka", ugotować. Dodać obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory, a sos podprawić śmietaną z mąką. Podawać z ziemniakami lub z pieczywem.

Czym jest Zawijanki z kapusty z znaczenie w Słownik Z .